Dušan Mandić (©MN Press)
Dušan Mandić (©MN Press)

Mandić: Velike oscilacije, nisam ni očekivao da sve bude na svom mestu

Vreme čitanja: 3min | sre. 22.06.22. | 09:00

Delfini saglasni posle trijumfa - u defanzivi je previše škripalo

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Segedina)

Dejan Savić bio je vidno nezadovoljan, iako je Srbija otvorila Svetsko prvenstvo pobedom nad Amerikom. Pobeda se piše, Delfini su u predvorju četvrtfinala, dobili su derbi grupne faze, ali štošta treba da se popravi da bi napali medalju. Prvenstveno na defanzivnom planu.

Izabrane vesti

Kristalno jasno je to svima u srpskoj ekspediciji u Segedinu. Od selektora i stručnog štaba do igrača. Preteranog razloga za zadovoljstvo nema, jer automatizmi u igri vide se u obrisima, a do četvrtfinala ostalo je nedelju dana. U odbrani - daleko od mogućnosti, često rasejano. Dok napad i realizacija nisu bili upitni, ali uzdati se samo u šut kada dođe do nokaut faze čista je lutrija. 

Sve to dobro je poznato dugogodišnjim reprezentativcima, kao i metod rada selektora. Idućih dana akcenat će biti na odbrani. I na treninzima i na preostale dve utakmice grupne faze u kojima su i Delfini, zbog razlike u kvalitetu, unapred upisali pobede. A, to često ume da bude kontraproduktivno i da dovede do nenadanih poteškoća. 

"Velike oscilacije u prvoj utakmici, ali nisam ni očekivao da bude sve na svom mestu, i da budemo briljantni u odbrani i napadu. Doduše, napad nas je išao, ali svima nam je jasno da odbrana i te kako nije bila na nivou na kom mora da bude. Odbranom moramo da se pozabavimo, moramo da radimo na tom segmentu igre i podignemo se do četvrtfinala”, rekao je Dušan Mandić, strelac četiri gola, posle prve pobede na planetarnoj smotri. 

Za igrača utakmice proglašen je Strahinja Rašović. Zlatni olimpijac je povukao u ranoj fazi meča, sve golove - tri puta se upisao na semaforu - dao je u prvom poluvremenu. Bili su plod izgrađenih akcija i potvrda velike forme, koja datira još iz minule sezone. 

“Drago mi je da smo pobedili, ovo je prva utakmica. Očekivali smo da će biti teško, ali nisam zadovoljan našom igrom. To mogu da kažem. Previše primljenih golova, čak 13 – to sebi nikako ne smemo da dozvolimo ako mislimo da nešto uradimo. Moramo da budemo svesni sebe, analiziraćemo ovu utakmicu. Idemo dalje”. 

U prva dva perioda Srbija je loše branila pozicione napade, u nastavku je do izražaja došla američka kontra, a konstnta je bio Aleks Bouven. Dojučerašnji prvotimac Partizana postigao je četiri gola - realizovao svaki drugi šut - ali ostatak tima “zaključan” je u finišu. 

“Ključna je bila treća četvrtina, u njoj smo prelomili utakmicu. Stisli smo u odbrani, koja definitivno nije funkcionisala u početku. Na taj način smo napravili razliku i uspeli smo da je održimo do kraja. Daleko smo od nivoa igre na kome treba da budemo, mnogo smo grešili i svesni smo toga. Imamo dovoljno vremena da se pripremimo da budemo pravi kada je najpotrebnije”, poručio je Radomir Drašović

Svima je u fokusu bila odbrana, koja nije funkcionisala kako treba. Nikola Jakšić zaigrao je jako mlad na velikih takmičenjima za reprezentaciju, nije se bavio problemima posle meča sa Amerikom, već je apostrofirao ono što je pozitivno - kod terceta debitanata nije bilo straha. Zbirno su sedam puta tresli mrežu i skoro svi golovi pali su u završnici, kada se meč lomio. 

“Lakše se diše, ovo je prva utakmica, nova je ekipa, ali uspeli smo da pobedimo što je najbitnije. Sada se okrećemo narednim utakmicama. Čestitam momcima koji su debitovali, stvarno svaka im čast. Takođe i celoj ekipi. Nadam se da ćemo dane koji slede i utakmice iskoristiti da se podignemo”.


tagovi

Dušan MandićStrahinja RašovićRadomir DrašovićNikola Jakšićvaterpolo reprezentacija SrbijeSvetsko prvenstvo u vaterpolu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara